Nyagali (blijdschap) is de Malinese naam van Carina Saarloos zendeling in Mali. Na een week meegelopen te hebben met haar werk begrijp je waarom .

Afgelopen week waren wij met drie mannen Adri Arco en Arjo daar op  bezoek. Doel Carina te steunen in woord en beeld en ook te zien wat een zendeling in Afrika bezig houdt.

Er is ongelooflijk veel werk te doen daar , het is een overwegend Islamitisch land met ook veel vrouwen problematiek. Daarom bezoekt en helpt ze ook in de vrouwengevangenis in Bamako. Gewoon om te zingen en te luisteren maar ook praktisch , meegebracht voedsel uitdelen of kleding, daar er overal een groot tekort is

In twee mannen gevangenissen bezoekt ze ook samen met een dominee wekelijks de gevangene , we mochten daar in hoge uitzondering filmen en fotograferen bruikbaar voor Carina zelf ,  maar niet voor social media. Ik heb een uitzondering gemaakt in dit blog bericht met een foto waar ze langs de tralies loopt van de kooi waar de gevangene inzitten.

Carina vertelt veel verhalen uit de bijbel (storytelling) in Engelse les aan haar studenten , die ze heeft zowel op een school als gewoon haar naaste buren. Door ook vloeiend Bambara te spreken is het contact makkelijk en de mensen daar zijn open en vrolijk.

Het is zo een ongelooflijk andere wereld warm stoffig veel vuil op straat , eigenlijk een chaos in de stad . Heel bijzonder was het dan ook om twee dagen naar Segou te gaan waar we twee dorpjes bezochten . Een Bijbels tafereel hutten met een ezel ervoor , stil en een heel eenvoudig leven. Veel projecten ook die we daar zagen zijn ook duidelijk met een lange termijn visie bedacht .

Bijzonder om in het werk van Carina Gods liefde te zien voor je naaste , en deze vrolijke sterke extroverte vrouw werkt al 20 jaar in Afrika. Een voorrecht voor ons mannen dat te mogen zien en meebeleven.

Neem contact op

Wil jij meer van ons weten of heb jij een aantal vragen aan ons? Neem dan contact met ons op

Neem contact op

Bekijk deze blog

Bruidsfotografie Willem & Arianne

Bekijk deze blog

Fotoschoot voor KLM & easyjet & Transavia

Bekijk deze blog

Reklame fotografie voor Aspect-Ict

Bekijk deze blog

Wedding Marnix & Danielle

Bekijk deze blog

Bruidsfotografie in Utrecht Chiel & Marijke